Gül Tatlısı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı TarifiMalzemeler 1 adet yumurta 1 kahve fincanı ayçiçek yağı 1 kahve fincanı yoğurt 1 paket kabartma tozu, alabildiğine un KIZARTMAK İÇİN: Ayçiçek yağı ÜZERİNE: Pudra şekeri Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Hamur yoğuracağınız kaba yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve 1 fincan ayçiçek yağını alalım İyice karıştıralım Azar azar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 20 dakika dinlendirelim Yumurta iriliğinde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım Her bir bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım Yufkadan iki parmak kalınlığında uzun şeritler keselim Sonra şeritlerin her birine yuvarlak bir şekil verelim Kendi etrafında sararak, şekillendirelim Kızdırdığımız ayçiçek yağında kızartalım Delikli kepçe ile çıkartalım Fazla yağı süzmek için kağıt peçetenin üzerinde bekletelim Soğutmadan üzerine pudra şekeri serpelim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|