![]() |
Fransız Usulü Soğan Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Soğan ÇorbasıMalzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon Tuz, kekik, kırmızıbiber Üzeri için: 4 dilim ekmek Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi Yapılışı: 1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın ![]() 2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun ![]() 3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() 4- Pişen çorbanın altını kapatın ![]() ![]() 5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ![]() 6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|