Yayla Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla ÇorbasıYayla Çorbası 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 6 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz Pirinçler yıkanır, üzerine 2 parmak geçecek kadar suda şeklini kaybedene dek haşlanır 1 saat kadar soğumaya bırakılır Un, yoğurt, yumurta iyice çırpılır, üzerine 6 su bardağı su eklenir, iyice karıştırılır, soğuk pirincin üzerine eklenir, orta ateşte bir taşım kaynatılır Servis sırasında üzerine tereyağda kavrulmuş kuru nane gezdirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|