|
|
Konu Araçları |
bitkiler, bulgurun, faydaları, mutfağının, türk, vazgeçilmezleri, yemekler, şifali, şifalı |
Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleriŞifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz * Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir *Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir *Bağışıklık sistemini güçlendirir *Kansere karşı koruyucu özelliktedir *B vitamini deposudur *İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder *Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir *Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir *Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar *İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir *Kan şekerini yükseltmez *Şeker hastalarına iyi gelir *Kilo aldırmaz *Hazmı kolaylaştırır *Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir * Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz * Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır * Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım *Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir *Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır *Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir *Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir "Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar' |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|