![]() |
Çarşaf Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf BöreğiSüre 40 dk ![]() 3 Adet yufka 2 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı su İçi için : Yarım kilo et 1 Adet soğan 2 Adet domates Tuz Üzerine ; kırmızı pulbiber Hazırlanışı ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çarşaf Böreği |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Çarşaf BöreğiÇARŞAF BÖREĞİ 2,5 su bardağı su 7,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (isteyen sıvıyağ da kullanabilir) Yoğurma kabına suyu, sirkeyi ve tuzu koyup unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() İçinin Malzemesi İçin: 1 kg temizlenmiş ve doğranmış ıspanak yaprakları 300 gr kaşar veya tulum loru 2 adet yumurta 3 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yapraklarının üzerine tuz serpiştirerek ıspanakları öldürmeyecek şekilde ovalayıp suyunu sıkın ![]() ![]() Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı: Dinlenmiş olan hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, her bezeyi merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açın ![]() İlk bezeyi açınca hafifçe unlanmış olan yuvarlak bir tepsiye koyarak üzerini kaşıkla bolca yağlayın ![]() İkinci hamuru açıp ilk hamurun üzerine yerleştirerek üzerini unlayın ![]() Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurların bir katı yağlanmış bir katı unlanmış olmalı ![]() Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ![]() Hamurları bu şekilde en az 40 dk ![]() ![]() ![]() Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayın yada fırın kağıdı da serebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Açma işlemi bitince karşılıklı kenarlara iç malzemesini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dip Not: Bu böreği kıymalı patatesli iç hazırlayarak da yapabilirsiniz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|