![]() |
Fransa’ya Tepki Için Toplandık Maaşlara Zam Yaptık |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Fransa’ya Tepki Için Toplandık Maaşlara Zam YaptıkYAZARLIĞIM boyunca milletvekili maaşlarını eleştirecek, "Çok para alıyorlar" diyecek kadar "ucuzcu" gazetecilik yapmadım ![]() Hatta genelde tersini yaptım ![]() "550 vekilimiz var ![]() ![]() ![]() "Bir milletvekili, bir banka müdüründen az maaş almamalı" diye yazdım genelde ![]() Ama zurnanın zırt dediği bir yer de elbet var ![]() Şimdi tam o yerdeyim ![]() Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki gece, nedense gece, toplanmış ve hiçbir konuda birlikte olamayan 4 parti birlikte karar vermişler ![]() O dört parti ki, Fransa Meclisi'ne tepki konusunda bile uzlaşamamışken, maaşlara zam konusunda uzlaşmışlar ![]() Her konuda "caz" yapan BDP bile "uyaroğlu" olmuş konu maaşlara zam olunca ![]() Yok yok, milletvekili maaşına zamdan söz etmiyorum ![]() Bana dokunan "emekli milletvekiline" yapılan zam ve "kıyak emeklilik" durumu ![]() 2 yıl bile milletvekilliği yapsan, 8 bin lira civarında maaşa hak kazanacaksın ![]() Ayıptır yahu! Emin olun milletvekili 20 bin lira maaş alsa sözüm yok, ama bu emeklilik neyin nesi? 4 yıl vekillik yap, hayat boyu milletin cebinden geçin ![]() Hem de en üst düzeyden ![]() Ben milletvekilinin emekliliğine bile kızıyorum ![]() Ne demek "emekli milletvekili" ![]() Şanınla, şerefinle vekillik yaparsın ![]() ![]() Zaten ölünceye kadar her türlü ayrıcalığa sahipsin ![]() Bir de üzerine bol keseden para ![]() Ayıp, ayıp, ayıp ![]() Kırk kere ayıp ![]() ![]() Hem de bu zammı ve kıyak emekliliği ne zaman geçiriyorlar Meclis'ten görüyorsunuz değil mi? Tam da Fransa'nın "soykırım yok demeye ceza" verdiği günün akşamı ![]() "Koyun can derdinde, kasap mal derdinde" derler ya ![]() Tam o hesap ![]() Soykırımı tanıyan İsviçre niye baştacı? FRANSA'dan büyükelçimizi çektik ![]() 8 maddelik eylem planını uygulamaya koyduk ![]() Niye? Fransa daha önce kabul ettiği "Türkler, Ermenilere soykırım yapmıştır" önkabulünün reddine bir de ceza koydu diye ![]() Fransa daha bu süreci tamamlamadı ![]() Ceza, yasa haline gelmedi ![]() ![]() ![]() Ama bu süreci tamamlamış bir ülke var ![]() Adı İsviçre o ülkenin ![]() Onlar bunu Fransa'dan yıllar önce kabul ettiler, yasalaştırdılar ![]() Hatta bu yasayı protesto için İsviçre'ye gidip "Türkler soykırım yapmamıştır" diyen Doğu Perinçek ve arkadaşları İsviçre'de yargılanıyor ![]() Peki Fransa'ya "sert tepki" gösteren Türkiye ne yapıyor İsviçre'ye? Söyleyeyim ne yaptığını ![]() Bu kararı alan ve yıllardır uygulayan İsviçre'nin Dışişleri Bakanı'nı Türkiye'ye davet ediyor ![]() Dışişleri Bakanlığı'mızın organize ettiği "Büyükelçiler Konferansı"nda "şeref konuğu" ve "konuşmacısı" olarak ![]() Yahu Fransa'nın yaptığından beş beterini yapmadı mı bu İsviçre ![]() Madem İsviçre'yi baştacı ediyoruz, Fransa'ya niye kızıyoruz? Yoksa bütün bunlar tezgâh mı? İki yıl sonra da Sarkozy'yi mi davet edeceğiz bu gibi toplantılara "onur konuğu" olarak ![]() Dışişleri Bakanı'mız Davutoğlu'nu izledim dün "Büyükelçiler Konferansı"nda esip, gürleyip yağıyordu ![]() Anladık büyük devlet adamısınız, müthişsiniz, stratejik derinliğiniz dehşetli ![]() İyi de "tutarlılık" nerede? Bu halimizle, kim Türkiye'nin dış politikasını ciddiye alsın? Alan var mı bilmem ![]() Ama ben almıyorum ![]() ![]() NE ZAMAN ADAM OLURUZ? Dış politikanın derinlik kadar tutarlılık da gerektirdiğini anladığımız zaman Fatih Altaylı
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|