Göce Çorbası |
09-18-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Göce ÇorbasıGöce Çorbası Göce çorbası; süt ve yoğurtla yapılan, bol tavuk suyu içeren bir yöresel yemeğimiz Verdiğimiz tarif 4 kişiliktir Şimdiden afiyet olsun diyelim… MALZEME Tereyağı 3 çorba kaşığı Mısır tanesi 1 su bardağı Tavuk suyu 8 su bardağı Süt 2 su bardağı Nişasta 1 çorba kaşığı Yumurta sarısı 2 adet Yoğurt 2 çorba kaşığı Su 1 kase Tuz YAPILIŞI 1 Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın 2 Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|