Kırma Böreği |
12-16-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kırma BöreğiMutlaka deneyin bu kadar pratik bir börek tarifi her an elinizin altında bulunsun
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz D şekline geliyor yani Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz 4′er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Servis yaparken kesmeye bile gerek yok, tepsiden çıkarması da çok kolay Afiyet olsun hünerli bayanlar
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|