İyi Çay Nasıl Demlenir? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İyi Çay Nasıl Demlenir?Günün her saatinde iyi demlenmiş bir çaya kim hayır diyebilir ki? Çay demlemeyi sanat görenler bile mevcut ![]() İşte size bir kaç iyi çay demleme tekniği![]() ![]() - Çay yaparken taze ve soğuk su kullanın Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir![]() - Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın ![]() - Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur ![]() - Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder![]() - Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın ![]() - Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin ![]() - Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız, daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun ![]() - Çayı kuru, hava almaz bir kapta, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir![]() - Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur![]() - Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur ![]() Size ait olan çay demleme tekniklerinide yorum yaparak başkalarıylada paylaşabilirsiniz ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|