ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   İyi Çay Nasıl Demlenir? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1072509)

Prof. Dr. Sinsi 12-01-2012 06:43 AM

İyi Çay Nasıl Demlenir?
 
Günün her saatinde iyi demlenmiş bir çaya kim hayır diyebilir ki? Çay demlemeyi sanat görenler bile mevcut..İşte size bir kaç iyi çay demleme tekniği..

- Çay yaparken taze ve soğuk su kullanın. Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.

- Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.

- Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.

- Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin. Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder.

- Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.

- Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.

- Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız, daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.

- Çayı kuru, hava almaz bir kapta, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

- Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.

- Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.

Size ait olan çay demleme tekniklerinide yorum yaparak başkalarıylada paylaşabilirsiniz..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.