![]() |
İyi Çay Nasıl Demlenir?
Günün her saatinde iyi demlenmiş bir çaya kim hayır diyebilir ki? Çay demlemeyi sanat görenler bile mevcut..İşte size bir kaç iyi çay demleme tekniği..
- Çay yaparken taze ve soğuk su kullanın. Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir. - Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın. - Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur. - Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin. Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder. - Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın. - Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin. - Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız, daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun. - Çayı kuru, hava almaz bir kapta, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir. - Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur. - Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur. Size ait olan çay demleme tekniklerinide yorum yaparak başkalarıylada paylaşabilirsiniz.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.