Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
carpaccio, italyan, mutfağı

Carpaccio - İtalyan Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Carpaccio - İtalyan Mutfağı



Carpaccio

Malzemeler:
12 ince dilim Kılıç Balığı filetosu
½ havuç
½ yeşil çarlisto biber ½ kırmızı çarliston biber
½ kereviz
1½ limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Yeşillik (salata yaprağı)
İşlenmemiş tuz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Balıkları işlenmemiş tuz ve kekikle karıştırın Stretch filmle iyice sarın Buzdolabında 6 saat bekletin
Havuç, biber ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın Tüm sebzeleri bir kaba koyun Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın
Balıkları buzdolabından çıkarıp, üzerlerindeki tuz ve kekikten iyice arındırın Keskin bir bıçakla balıkları kağıt inceliğinde dilimleyin
Servis tabağına yeşilllikleri (salata yapraklarını) koyun Üzerlerine ince dilimlediğiniz balık filetolarını yerleştirin Son olarak da balıkların üzerine hazırladığınız Sebze karışımını koyun
Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.