Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü C HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar Mesela; fri hamuru Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası Cinger (Ginger) : Zencefil Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir) Cost (Kost) : Maliyet Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|