![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır. Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği. Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar. Mesela; fri hamuru. Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası. Cinger (Ginger) : Zencefil. Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi. Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir). Cost (Kost) : Maliyet. Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü. Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.