ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1048960)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 05:23 AM

Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi
 
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi

Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır.

Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği.

Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar. Mesela; fri hamuru.

Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası.

Cinger (Ginger) : Zencefil. Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.

Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir).

Cost (Kost) : Maliyet.

Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü.

Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.