Tereyağlı Ekmek.. |
03-05-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tereyağlı Ekmek.. Tereyağlı Ekmek Malzemeler Hamur için; 2+1/4 su bardağı un 1/2 yemek kaşığı şeker 3/4 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı kefir Üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su İrmik Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Tereyağlı Ekmek.. |
03-08-2010 | #2 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Tereyağlı Ekmek..Tereyağlı ekmeği görünce aklıma anneannemin peliti geldi:) Köyde kuzinada bir pelit yapardı ki tabiri caizse parmaklarımızı yerdikSıcak sıcak üzerine bir de taze tereyağı sürdün mü mmm mis gibiCanım çekti:)
__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar NFK GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
Cevap : Tereyağlı Ekmek.. |
03-08-2010 | #3 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Tereyağlı Ekmek..vallahi benimde çekti:))
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|