![]() |
Tereyağlı Ekmek..
1 Eklenti(ler)
Tereyağlı Ekmek.. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267821269 Malzemeler Hamur için; 2+1/4 su bardağı un 1/2 yemek kaşığı şeker 3/4 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı kefir Üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su İrmik Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun. Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın. Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin. Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın. Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. |
Cevap : Tereyağlı Ekmek..
Tereyağlı ekmeği görünce aklıma anneannemin peliti geldi:) Köyde kuzinada bir pelit yapardı ki tabiri caizse parmaklarımızı yerdik..Sıcak sıcak üzerine bir de taze tereyağı sürdün mü mmm mis gibi..Canım çekti:)
|
Cevap : Tereyağlı Ekmek..
vallahi benimde çekti:))
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.