Lorlu Tart |
02-27-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Lorlu TartLorlu Tart Hamuru için:
Kreması için:
Üzeri için:
Hazırlanışı: Büyük borcamı borcamın yüksekliğinden daha fazla olacak şekilde yağlı kağıt ile kaplayın(Piştikten sonra tartı servis tabağına rahatça çıkartabilmek için) Hazırladığınız hamurun yarısından fazlası ile borcamın dibini kaplayıp, kalan hamur ile de borcamın yüksekliği kadar kenarlarını kaplayın Önceden hazırladığınız kremayı hamurun üzerine dökerek eşit bir şekilde yayın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1,5 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin Tart fırından çıkıp soğuyunca vişne tanelerini sıralayıp onun üzerine de hazırladığınız pelteyi dökün (İstediğiniz meyvelerle süsleyip farklı jöleler de kullanabilirsiniz) Donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip servis yapana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|