Karpuz Reçeli |
02-15-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karpuz Reçeli Karpuz Reçeli Malzemeler Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz 7 8 su bardağı şeker 8-10 adet karanfil 1 limon Hazırlanışı Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm kalacak şekilde kesiniz Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz Zevke göre 3 cm çapında daire veya üçgenlere kesiniz 1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|