ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=102445)

Şengül Şirin 02-15-2010 11:21 PM

Karpuz Reçeli
 
1 Eklenti(ler)
Karpuz Reçeli

Malzemeler
http://www.gizlikapi.org/images.gif
Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz

7 8 su bardağı şeker

8-10 adet karanfil

1 limon



Hazırlanışı

Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm. kalacak şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm. çapında daire veya üçgenlere kesiniz.

1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.