Hafif Un Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafif Un Çorbası TarifiHAFİF UN ÇORBASI 2000 gram et ya da tavuk suyu (8 bardak) 40 gram margarin (2 çorba kaşığı) 1/4 çorba kaşığı kırmızı biber 80 gram margarin (4 çorba kaşığı) 50 küp şeklinde kesilmiş ekmek 110 gram un 60 gram vejetalin (3 çorba kaşığı) Tuz 1 Bir tencereye; iki bir çeyrek kahve fincanı un koyduktan sonra buna 8 bardak soğuk bir halde et ya da tavuk suyunu azar azar ve sicim gibi akıtmalı ve bir taraftan da telle dövercesine karıştırarak bunları birbirleriyle yedirmelidir 2 Sonra unlu et suyunu ateşe oturtarak, on beş dakika kaynattıktan sonra çorbayı kâseye almalı, üstüne de; kızdırılmış ve içine yarım çorba kaşığı kırmızı biber karıştırmış, 3 çorba kaşığı biberli yağ gezdirmeli ve yanında küçük kızarmış ekmek olduğu halde servis yapmalıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|