Gerdan Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdan Çorbası TarifiGerdan Çorbası Tarifi Malzeme: 400 gram kuzu gerdan 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 çorba kaşığı süzme yoğurt yarım limon suyu 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı Teremyağ tuz, pulbiber 1 adet soğan 1 adet havuç Öncelikle kuzu gerdanını iyice temizleyip yıkayın Daha sonra derin bir tencereye sırasıyla su, doğranmış soğan ve dilimlenmiş havucu alıp kuzu gerdanı haşlayın Suyunu süzüp eti başka bir tencereye aktarın Haşlanmış et ılınınca çok ince didikleyin Kalan et suyunu kaynatın Un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını derin bir kapta iyice çırpın Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin Tuzunu ayarladıktan sonra didiklenmiş etleri ilave edin Tencereyi ocaktan alın Yapışmaz yüzeyli bir tavada Teremyağ'ı eritin İçine bir tutam pulbiber ekleyin Teremyağ'lı biberi çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın |
Gerdan Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdan Çorbası Tarifi400 gr kuzu gerdan 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığa un 2 çorba kaşığı sirke Yarım limon suyu 1 adet yumurta 7 bardak su 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı biber Sirkeli sarımsak Kaynattığınız 7 bardak suya 400 gr kuzu gerdanı ve kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve 1 etleri haşlamaya bırakın 15 saat kadar pişirdiğiniz etleri ve soğanı sudan çıkararak bir borcama aktarın Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu kaynatın Etleri bir bıçak yardımıyla keserek kemiklerinden ayınn Tabağa aldığınız etleri elinizle parçalara ayırın ve kaynayan et suyunun içine atın Ayrı bir yerde yarım limonu sıkın 2 çorba kaşığı sirke ekleyip 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 çorba kaşığı un koyun Tüm malzemeyi çırpma teli ile iyice çırpın Hazırladığınız terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çorbadan bir kepçe koyup hızlıca çırpın ve ılıttığınız terbiyeyi çorbaya döküp karıştırın 1 çorba kaşığı tereyağına 2 diş sarımsağı ezerek pişen çorbanın üzerine ekleyin İyice kızan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber koyun Yağı ocaktan alıp çorbanın içine dökün Pişen çorbanızı ocaktan alın ve servise hazır hale getirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|