ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Gerdan Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016782)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Gerdan Çorbası Tarifi
 
Gerdan Çorbası Tarifi

Malzeme:
400 gram kuzu gerdan
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
yarım limon suyu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Teremyağ
tuz, pulbiber
1 adet soğan
1 adet havuç

Öncelikle kuzu gerdanını iyice temizleyip yıkayın. Daha sonra derin bir tencereye sırasıyla su, doğranmış soğan ve dilimlenmiş havucu alıp kuzu gerdanı haşlayın. Suyunu süzüp eti başka bir tencereye aktarın. Haşlanmış et ılınınca çok ince didikleyin. Kalan et suyunu kaynatın. Un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra didiklenmiş etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Teremyağ'ı eritin. İçine bir tutam pulbiber ekleyin. Teremyağ'lı biberi çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Gerdan Çorbası Tarifi
 
400 gr. kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığa un

2 çorba kaşığı sirke

Yarım limon suyu

1 adet yumurta

7 bardak su

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı biber

Sirkeli sarımsak

Kaynattığınız 7 bardak suya 400 gr. kuzu gerdanı ve kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve 1 etleri haşlamaya bırakın. 1.5 saat kadar pişirdiğiniz etleri ve soğanı sudan çıkararak bir borcama aktarın. Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu kaynatın. Etleri bir bıçak yardımıyla keserek kemiklerinden ayınn. Tabağa aldığınız etleri elinizle parçalara ayırın ve kaynayan et suyunun içine atın. Ayrı bir yerde yarım limonu sıkın. 2 çorba kaşığı sirke ekleyip 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 çorba kaşığı un koyun. Tüm malzemeyi çırpma teli ile iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çorbadan bir kepçe koyup hızlıca çırpın ve ılıttığınız terbiyeyi çorbaya döküp karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağına 2 diş sarımsağı ezerek pişen çorbanın üzerine ekleyin. İyice kızan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber koyun. Yağı ocaktan alıp çorbanın içine dökün. Pişen çorbanızı ocaktan alın ve servise hazır hale getirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.