![]() |
Elmacı Kadın Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmacı Kadın Tatlısı TarifiElmacı Kadın Tatlısı Tarifi 1+1/2 su bardağı ufalanmış bayat kek 180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 1+1/2 su bardağı su 1 vanilya çubuğu 2 elma (soyulmuş, ortaları çıkarılmış ve kalın dilimlenmiş) 4 kayısı (çekirdekleri çıkarılıp ince dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş) 3/4 su bardağı elma sosu 3 çorba kaşığı kıyılmış badem Sosu: 6 çorba kaşığı kayısı reçeli 3 çorba kaşığı su Ufalanmış keki yassı bir kaba serpip üstüne 3 çorba kaşığı su dökünüz ![]() ![]() Bu arada, büyük bir tencerede 3/4 su bardağı şekeri, suyu ve vanilya çubuğunu, sürekli karıştırarak, şeker eriyinceye kadar orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Meyveler pişince tencereyi ateşten indirip içindeki vanilya çubuğunu çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() Meyvelerin üstünü ufalanmış nemlendirilmiş kek ile örtünüz ![]() ![]() Kabı fırına sürüp 20-25 dakika, üstü hafifçe pembeleşene kadar, pişiriniz ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp sosu meyve karışımının üstüne dökerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|