![]() |
Elmacı Kadın Tatlısı Tarifi
Elmacı Kadın Tatlısı Tarifi
1+1/2 su bardağı ufalanmış bayat kek 180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 1+1/2 su bardağı su 1 vanilya çubuğu 2 elma (soyulmuş, ortaları çıkarılmış ve kalın dilimlenmiş) 4 kayısı (çekirdekleri çıkarılıp ince dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş) 3/4 su bardağı elma sosu 3 çorba kaşığı kıyılmış badem Sosu: 6 çorba kaşığı kayısı reçeli 3 çorba kaşığı su Ufalanmış keki yassı bir kaba serpip üstüne 3 çorba kaşığı su dökünüz. 30 dakika, nemlenene kadar bekletiniz. Bu arada, büyük bir tencerede 3/4 su bardağı şekeri, suyu ve vanilya çubuğunu, sürekli karıştırarak, şeker eriyinceye kadar orta ateşte ısıtınız. Ateşi kısıp şurubu, karıştırmadan 6 dakika pişiriniz. Elmaları ve kayısıları da tencereye koyup kaşıkla şuruptan alarak üstlerine gezdiriniz. Tencerenin kapağını kapatıp meyveleri ara-sıra şurubun içinde çevirerek 10 dakika pişiriniz. Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile, 5 su bardaklık bir sufle kabını hafifçe yağlayıp bir kenara bırakınız. Meyveler pişince tencereyi ateşten indirip içindeki vanilya çubuğunu çıkarıp atınız. Delikli bir kepçeyle meyveleri tencereden çıkarıp yağladığınız sufle kabına yerleştiriniz. Şurubun 1/2 su bardağını üstüne döküp geri kalan şurubu atınız. Meyvelerin üstünü ufalanmış nemlendirilmiş kek ile örtünüz. Bunun üstüne elma sosunu yapıp sırasıyla bademleri, kalan 1 çorba kaşığı şekeri serpip 2 çorba kaşığı erimiş yağı üstlerine gezdiriniz. Kabı fırına sürüp 20-25 dakika, üstü hafifçe pembeleşene kadar, pişiriniz. Kabı fırından çıkarıp bir kenara koyunuz. Bu arada sosu hazırlayınız. Reçeli, küçük bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak hafif eriyinceye kadar ısıtınız. Üstüne 3 çorba kaşığı su döküp karıştırmayı sürdürerek sos ısınıncaya kadar (kaynatmadan) ateşte tutunuz. Tencereyi ateşten alıp sosu meyve karışımının üstüne dökerek hemen servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.