Billuriye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Billuriye TarifiBilluriye Yapılışı Mazemeleri 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı kuru maya 6 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı süt 1 tutam tuz Süslemek için: Yarım paket krem şanti Arzu edilen meyveler Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım 2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim Hamuru kalıba boşaltalım Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım, 1 çay bardağı sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|