ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Billuriye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016307)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:31 AM

Billuriye Tarifi
 
Billuriye Yapılışı Mazemeleri

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı kuru maya

6 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı süt

1 tutam tuz

Süslemek için:

Yarım paket krem şanti

Arzu edilen meyveler

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım. Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım. 2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım. Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim. Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım. Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım. Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım, 1 çay bardağı sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım. Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.