Kuru Erik Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Erik Reçeli Tarifi



KURU ERİK REÇELİ

Malzeme:
Yarım kg kuru erik
6 su bardağı şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Kuru erikleri yıkayıp sıcak suyun içerisinde bir gece dinlendirin ve ertesi gün suyunu iyice süzün Bir tencereye şekeri ve üzerini iki parmak geçecek kadar suyu koyup, güzelce kaynatın İçerisine kuru erikleri katıp koyulaşıncaya, reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın, varsa köpükleri alın ve kavanozlara dökün Soğuduktan sonra kapakları kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.