ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kuru Erik Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015522)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:42 AM

Kuru Erik Reçeli Tarifi
 
KURU ERİK REÇELİ

Malzeme:
Yarım kg. kuru erik
6 su bardağı şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Kuru erikleri yıkayıp sıcak suyun içerisinde bir gece dinlendirin ve ertesi gün suyunu iyice süzün. Bir tencereye şekeri ve üzerini iki parmak geçecek kadar suyu koyup, güzelce kaynatın. İçerisine kuru erikleri katıp koyulaşıncaya, reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın, varsa köpükleri alın ve kavanozlara dökün. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.