Basit Portakallı Tart Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Basit Portakallı Tart TarifiBasit portakallı tart tarifi Malzemeler 5 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı soğuk su Üzeri için: 2 adet yumurta 1 su bardağı portakal suyu 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanısı Hamur malzemsi bir araya getirilir, gevrek hamur yapılır Strece sarılır, buzdolabında 1 saat dinlendirilir Sonra tart kalıbının kenarlarını da geçeçecek büyüklükte açılır, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir Üzerine çatalla delikler açılır 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Bu arada tereyağı eritilir ve diğer üst malzemeler karıştırılır Tart fırından çıkarılır, ılıdıktan sonra bu karışım dökülür Tekrar fırına verilir Donana kadar pişirilir |
Basit Portakallı Tart Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Basit Portakallı Tart Tarifisagol emegine saglık |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|