![]() |
Basit Portakallı Tart Tarifi
Basit portakallı tart tarifi
Malzemeler 5 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı soğuk su Üzeri için: 2 adet yumurta 1 su bardağı portakal suyu 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanısı Hamur malzemsi bir araya getirilir, gevrek hamur yapılır. Strece sarılır, buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Sonra tart kalıbının kenarlarını da geçeçecek büyüklükte açılır, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılır. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Bu arada tereyağı eritilir ve diğer üst malzemeler karıştırılır. Tart fırından çıkarılır, ılıdıktan sonra bu karışım dökülür. Tekrar fırına verilir. Donana kadar pişirilir. |
Basit Portakallı Tart Tarifi
sagol emegine saglık
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.