Şıllık Tatlısı :D |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıllık Tatlısı :DŞıllık Tatlısı 3 su bardağı süt 1 su bardağı su 4 yumurta 250 gr un bolca fıstık içi tavayı yağlamak için yağ Şerbeti için; 1 kg şeker, 1 kg su Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Yapılışı Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır |
Şıllık Tatlısı :D |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıllık Tatlısı :Dmuhahaha:)) valla aşkitom adı buymuş:)) |
Şıllık Tatlısı :D |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıllık Tatlısı :DŞıllık Tatlısı Tarifi Malzemeler 3 su bardağı süt 2 su bardağı un ½ paket kabartma tozu 1 kâse ceviz 1 kâse fıstık Tuz Sıvıyağı Şerbeti için 4 bardak su 2 su bardağı şeker Tarif Orta ocak ateşte küçük boy tencereye 4 bardak su ve 2 su bardağı şeker eklenerek kaynatılır Kaynarken 1 kaşık tereyağı konulur ve yeniden kaynatmaya devam edilir Ortalama 15 dakikada şerbet hazırlanmalıdır Bir kaba yarım paket kabartma tozu, 2 bardak un, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 3 su bardağı süt eklenerek çırpılır Topaklanmaması için süzgeçten geçirilmesi gerekmektedir Yeniden blendırdan geçirilir Orta boy teflon tava avuç içi ile yağlanır Unun dibe inmemesi için her seferinde kepçe yardımı ile alınırken karıştırılır Tava orta ocak ateşe konulup kızdırıldıktan sonra bir kepçe harcımızdan alınarak pişirilir Her defasında tavanın yağlanması gerekmektedir Krep gibi pişen hamurumuzun soğuması gerekmektedir 1 kâse ceviz ve 1 kâse fıstık ayrı ayrı ağza gelecek şekilde blendırdan geçirilir Yuvarlak bir borcam içerisine önce bütün halde sonra yarıya bölerek yerleştirilir Göz kararı koyulan kreplerin en önemli özelliği düz durmasıdır Önce cevizlerin tamamı dökülerek yayılır İstenirse dürüm şeklinde de servis edilebilir Yayılan cevizlerin üzeri krepler ile örtülerek hem boylamasına hem enlemesine kesilir Kreplerin soğumuş şerbetinin de kaynar olması gerekmektedir Tatlımız soğuyup şerbetimiz de kaynadıktan sonra eşit şekilde şerbet yayılarak servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|