ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şıllık Tatlısı :D (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014552)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:23 AM

Şıllık Tatlısı :D
 
Şıllık Tatlısı

3 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 yumurta
250 gr un
bolca fıstık içi
tavayı yağlamak için yağ
Şerbeti için; 1 kg şeker, 1 kg su
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4

Yapılışı

Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:23 AM

Şıllık Tatlısı :D
 
ne tadLısı nee görünüşü güzeL

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:23 AM

Şıllık Tatlısı :D
 
muhahaha:)) valla aşkitom adı buymuş:))

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:24 AM

Şıllık Tatlısı :D
 
Şıllık Tatlısı Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 kâse ceviz
1 kâse fıstık
Tuz
Sıvıyağı
Şerbeti için
4 bardak su
2 su bardağı şeker



Tarif
Orta ocak ateşte küçük boy tencereye 4 bardak su ve 2 su bardağı şeker eklenerek kaynatılır. Kaynarken 1 kaşık tereyağı konulur ve yeniden kaynatmaya devam edilir. Ortalama 15 dakikada şerbet hazırlanmalıdır. Bir kaba yarım paket kabartma tozu, 2 bardak un, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 3 su bardağı süt eklenerek çırpılır. Topaklanmaması için süzgeçten geçirilmesi gerekmektedir. Yeniden blendırdan geçirilir. Orta boy teflon tava avuç içi ile yağlanır. Unun dibe inmemesi için her seferinde kepçe yardımı ile alınırken karıştırılır. Tava orta ocak ateşe konulup kızdırıldıktan sonra bir kepçe harcımızdan alınarak pişirilir. Her defasında tavanın yağlanması gerekmektedir. Krep gibi pişen hamurumuzun soğuması gerekmektedir. 1 kâse ceviz ve 1 kâse fıstık ayrı ayrı ağza gelecek şekilde blendırdan geçirilir. Yuvarlak bir borcam içerisine önce bütün halde sonra yarıya bölerek yerleştirilir. Göz kararı koyulan kreplerin en önemli özelliği düz durmasıdır. Önce cevizlerin tamamı dökülerek yayılır. İstenirse dürüm şeklinde de servis edilebilir. Yayılan cevizlerin üzeri krepler ile örtülerek hem boylamasına hem enlemesine kesilir. Kreplerin soğumuş şerbetinin de kaynar olması gerekmektedir. Tatlımız soğuyup şerbetimiz de kaynadıktan sonra eşit şekilde şerbet yayılarak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.