Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Çikolatalı Cheesecake TarifiBeyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi -150 gram Labne Peyniri -80 gram Şeker -200 gram Krem Şanti -10 gram Toz Jelatin -150 gram Beyaz Çikolata ( dağranmış) -70 gram Yumurta sarısı ( 1 Yumurta'nın sarısı ortalama 15-20 gram gelir) Altı: Biskuvileri rondodan geçirin İçine Tereyağını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz -Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalıbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın Kaşık yardımıyla dümdüz yapın -Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin Üstü: -Toz Jelatini bir çay bardağına koyun Miktarının 2 katı kadar su koyun ve çay kaşığıyla karıştırın -Bir kaseye yumurta sarılarını koyun -Şekeri koyun Bain Marie usulü mayonez kıvamına gelene kadar çırpma teliyle çırpın -Kıvama gelince ocağın üstünden alın -Beyaz Çikolatayı içine koyun ve çırpma teliyle iyice karıştırın -Katılaşmış Jelatini içine koyun Hızlıca çırpma teliyle karıştırın Eritin -Labne Krem Peyniri içine koyun ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın -Ardından Krem Şantiyi karışıma koyun ve yine aynı şekilde karıştırın -Hazırlamış olduğunuz karşımı tabanını serdiğiniz kalıba koyun -Üzerine istediğiniz bir jöle yapıp koyabilirsiniz -Buzdolabında minimum 4 saat maksimum 24 saat bekletin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|