![]() |
Marmelatlı Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmelatlı Pasta TarifiMarmelatlı Pasta Tarifi 300 g un (6 fincan) 150 g Sana (7 ![]() 150 g Şeker (2 ![]() 1 tane Yumurtanın sarısı 1 kahve kaşığı kabartma tozu 1/2 kahve kaşığı Vanilya 1 adet Yumurta sarısı (Üzerine) 300 g Kayısı marmelâtı 1 tutam Tuz Orta büyüklükte bir tepsiye; 150 g Sana yağı (7 ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun yapılması sona erince; bunu aşağı yukarı 22 - 24 santim çapında bir tart kabına, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde hamurun dörtte üçünü bastırarak yaydıktan sonra, üzerine 300 g kayısı marmelâtı dökerek iyice yayınız ![]() Hazırladığınız marmelâtlı hamurun üstlerine, kalan hamurdan yaptığınız kalem inceliğindeki çubukları, ikişer parmak mesafe ile kafes şeklinde döşeyip çubuk şeklindeki kısımların üzerini de 1 adet yumurta sarısı ile yumurtaladıktan sonra orta ısıdaki fırına sürerek yarım saat pişiriniz ve soğuduktan sonra keserek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|