![]() |
Marmelatlı Pasta Tarifi
Marmelatlı Pasta Tarifi
300 g un (6 fincan) 150 g Sana (7.1/2 çorba kaşığı) 150 g Şeker (2.1/2 fincan) 1 tane Yumurtanın sarısı 1 kahve kaşığı kabartma tozu 1/2 kahve kaşığı Vanilya 1 adet Yumurta sarısı (Üzerine) 300 g Kayısı marmelâtı 1 tutam Tuz Orta büyüklükte bir tepsiye; 150 g Sana yağı (7.1/2 çorba kaşığı) ile 150 g şekeri (2.1/2 fincan) kovarak, aşağı yukarı 5 dakika yoğurunuz, sonra da bu yağlı şekerlere, 1 kahve kaşığı kabartma tozu, 1/2 kahve kaşığı vanilya, 1 tutam tuz. 1 adet yumurta sarısı ve 300 g un (6 fincan) ilâve ederek iyice yoğurmak suretiyle bunları bir hamur yapınız. Hamurun yapılması sona erince; bunu aşağı yukarı 22 - 24 santim çapında bir tart kabına, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde hamurun dörtte üçünü bastırarak yaydıktan sonra, üzerine 300 g kayısı marmelâtı dökerek iyice yayınız. Hazırladığınız marmelâtlı hamurun üstlerine, kalan hamurdan yaptığınız kalem inceliğindeki çubukları, ikişer parmak mesafe ile kafes şeklinde döşeyip çubuk şeklindeki kısımların üzerini de 1 adet yumurta sarısı ile yumurtaladıktan sonra orta ısıdaki fırına sürerek yarım saat pişiriniz ve soğuduktan sonra keserek servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.