Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı İrmik Helvası TarifiFındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi MALZEMELER: 3 su b irmik2 su b toz şeker2 su b süt2 su b su2 çorba k tereyağı1 çay b sıvıyağ krokanı için: 1 su b fındık1 su b toz şeker![]() HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üzerineirmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun ![]() rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün bu aşamada dikkatli olmaklazım çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıpsuyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın ![]() diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktansonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber iyicerengi dönüp karamel olana kadar pişirin daha sonrayağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktansonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ileüzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın dinlenenhelvanızın üzerine dökerek servis yapın
|
|
Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı İrmik Helvası TarifiFındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi Malzemeler :
Krokanı için 1 su b toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin![]() Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun![]() Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin![]() Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|