Burma Tatlısı Tarifi ( Kilis ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Tatlısı Tarifi ( Kilis )Burma Tatlısı Tarifi ( Kilis ) Malzemesi: 2 kg un 1, 5 kg irmik 2 kg sıvı yağ ceviz büyüklüğünde maya Şerbeti için: 2 kg şeker 2 lt su Özel yapılmış kalın huni biçimindeki döküm aleti Yapılışı: Ceviz büyüklüğündeki maya 2 lt ılık su ile karıştırılır Üzerine 1, 5 kg irmiği koyduktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur Bu hamur üzerine 2 kg un aktarılıp beraber yoğrulur Mayalanması için bekletilir (15-20 dakika) Daha sonra kalın huni biçimindeki bir aletle şekil verilerek kızgın yağ üzerine döküm yapılır Koyu pembe rengini alınca yağdan çıkartılarak ılık şeker şerbetine batırılır Daha sonra çıkartılıp sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|