![]() |
Burma Tatlısı Tarifi ( Kilis )
Burma Tatlısı Tarifi ( Kilis )
Malzemesi: 2 kg un 1, 5 kg irmik 2 kg sıvı yağ ceviz büyüklüğünde maya Şerbeti için: 2 kg şeker 2 lt su Özel yapılmış kalın huni biçimindeki döküm aleti. Yapılışı: Ceviz büyüklüğündeki maya 2 lt ılık su ile karıştırılır. Üzerine 1, 5 kg irmiği koyduktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamur üzerine 2 kg un aktarılıp beraber yoğrulur. Mayalanması için bekletilir (15-20 dakika) . Daha sonra kalın huni biçimindeki bir aletle şekil verilerek kızgın yağ üzerine döküm yapılır. Koyu pembe rengini alınca yağdan çıkartılarak ılık şeker şerbetine batırılır. Daha sonra çıkartılıp sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.