![]() |
Peksimet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peksimet TarifiMalzemeler 1 su bardağı eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı eritilmiş margarin 40 gr ![]() 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiğince hamur (kulak memesinden çok az sert bir hamur olacak) Yapılışı Derin bir yoğurma kabının içine, ılık şekerli sütün içinde 8-10 dakika kadar kabarması için beklettiğiniz mayalı sütü aktarın ![]() ![]() ![]() Şimdi unu çok yavaş yavaş ve azar azar ilave ederek yukarıdaki harcın içine aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen, kabaran ve kıvamına gelen hamuru, üzeri unlanmış tahta sininin üzerine alıp kol kalınlığında rulo bir hamur haline getirecek biçimde şekillendirin ![]() Keskin bir bıçakla rulo şeklindeki hamuru 10 santim boyunda tıpkı baklava dilimi gibi verevine yani çaprazlama dilimleyin ![]() Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdiğiniz peksimetlerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ![]() Tepside de 15-20 dakika bekletip, sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri sarı kahverengi olup, kabarıncaya kadar 50 dakika pişirin ![]() Soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peksimet Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peksimet TarifiPeksimet Tarifi 1 çay bardağı un 70 gr pudra şekeri 5 tane yumurta Önce yumurtaların akları bir kaba, sarıları başka bir kaba ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peksimet Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peksimet TarifiPeksimet Tarifi 5 yumurta 70 gram pudra şekeri 100 gram un Yumurtaların beyazı ile sarılarını birbirinden ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unlanmış, ya da içine kâğıt yayılmış uzun kek kalıbına boşaltınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|