Peksimet Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tarifi



Malzemeler

1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
40 gr yaş maya veya açık kuru maya (mayayı eritmek için bir su bardağı süt ve bir adet kesme şeker)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince hamur (kulak memesinden çok az sert bir hamur olacak)

Yapılışı Derin bir yoğurma kabının içine, ılık şekerli sütün içinde 8-10 dakika kadar kabarması için beklettiğiniz mayalı sütü aktarın Üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı ile margarin ekleyin İki su bardağı sütle beraber tuzu ilave edin
Şimdi unu çok yavaş yavaş ve azar azar ilave ederek yukarıdaki harcın içine aktarın Bir elinizle yoğurmaya, haskıllamaya, hamuru toplamaya başlayın İyice yoğrulan, pürüzsüz hale gelen hamurun kulak memesinden çok az sert bir kıvamda olması gerekmektedir Böylece hazırlanan peksimet hamurunu bir kabın içine koyun ve üzerine kapatılan nemli bir bezle, en az yarım saat kabarması, iyice mayaya gelmesi için bekletin
Dinlenen, kabaran ve kıvamına gelen hamuru, üzeri unlanmış tahta sininin üzerine alıp kol kalınlığında rulo bir hamur haline getirecek biçimde şekillendirin
Keskin bir bıçakla rulo şeklindeki hamuru 10 santim boyunda tıpkı baklava dilimi gibi verevine yani çaprazlama dilimleyin
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdiğiniz peksimetlerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Tepside de 15-20 dakika bekletip, sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri sarı kahverengi olup, kabarıncaya kadar 50 dakika pişirin
Soğuk servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Peksimet Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tarifi



Peksimet Tarifi

1 çay bardağı un
70 gr pudra şekeri
5 tane yumurta

Önce yumurtaların akları bir kaba, sarıları başka bir kaba ayrılır Yumurta akı, katı kar kıvamına gelinceye dek çırpılır Sarıları da, şekerle karıştırılarak 15-20 dakika kadar, yumurtalar hafifçe koyulaşıncaya kadar çırpıldıktan sonra un ve katı kar kıvamına getirilmiş yumurta akları ile aynı kaba koyulup telle hepsi birden karıştırılır Karışım birbiri içinde iyice eritildikten sonra unlanmış ya da içine kâğıt serpilmiş uzun bir kek kalıbına aktarılır Orta ateşli fırında pişirilir 24 saat sonra ince dilimler halinde kesilir ve fırında 5 dakika kadar kızartılır Bundan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Peksimet Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tarifi



Peksimet Tarifi

5 yumurta
70 gram pudra şekeri
100 gram un

Yumurtaların beyazı ile sarılarını birbirinden ayırınız Beyazını katı kar haline gelinceye kadar çırpınız Ayrıca sarıları da şekerle birlikte 15 - 20 dakika, yumurtalar hafifçe koyulaşıncaya kadar çırpınız Buna kar haline gelen yumurta aklarıyle unu da katınız Yumurta tellyle hepsini iyice karıştırınız
Unlanmış, ya da içine kâğıt yayılmış uzun kek kalıbına boşaltınız Orta harlı fırında pişiriniz 24 saat sonra ince dilimlere kesip, fırında beş dakika kızartınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.