Kesme Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Muhallebi Tarifi



Kesme Muhallebi Tarifi

5 su bardağı süt
2 çay bardağı pirinç unu
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta

Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır Uygun büyüklükte Borcam yağlanır Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.