Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği TarifiMısır Ekmeği Tarifi ( Trabzon ) Malzeme Mısır unu Sıcak su Tuz Yapılışı Mısır unu derin bir kap içerisine koyu*larak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş ya*vaş yoğrulur Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir Diğer taraftan pleki ısıtılır Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir (Veya pilitada pişirilir )
|
|
Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği TarifiMısır Ekmeği Tarifi MALZEMELER: 2 su bardağı mısır unu (250 gram) 2 çorba kaşığı sıvıyağı 1 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt 1 silme tatlı kaşığı tuz 2 silme tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su HAZIRLANIŞI: Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynadığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor Yani suyun ılık olmaması, sadece kaynadığının biraz kırılması lazım Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir cam kalıbı da kullanabilirsiniz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişir
|
|
Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği TarifiMısır Ekmeği Tarifi Malzemeler: 1 yumurta 2 yumurta akı 2 yemek kaşığı kanola yağı 1 kap yağsız süt 1 kap un 1 kap mısır unu 2 buçuk çorba kaşığı kabartma tozu 3-4 yemek kaşığı şeker yarım çay kaşığı tuz 1/4 kap keten tohumu unu Yapılışı: Fırını önceden 160-165 derece ısıtın Yumurtayı, yağı, sütü çırpın Kuru maddeleri ekleyin İyice karıştırın Ekmek kalıbını hafifçe yağlayın ve 25 dakika pişirin veya mısır ekmeğinin ortasına basınca tekrar kabarana kadar
|
|
Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği TarifiMısır Ekmeği Tarifi Malzeme: 18 gram yaş maya 225 ml ılık su 60 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı 300 gram mısır unu 200 gram Bizim Mutfak Un 2 çay kaşığı Tuz 200 gram ıspanak Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra doğrayın ve yağsız olarak tavada kavurun Ocaktan alıp soğumaya bırakın Orta büyüklükte bir kabın içinde mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile karıştırıp 10 dakika kadar bekletin Zeytinyağını ve unları bu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun En son kavrulup ılınmış ıspanak ile ufalanmış lor peynirini ekleyin Tekrar yoğurun Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarın, üzerini streç bir folyo ile kaplayıp oda ısısında yeterince kabarması için 1 saat kadar bekletin Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında su dolu fırın tepsisisin üzerine oturtun 30 dakika kadar pişirin Fırından alın 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın
|
|
Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği TarifiMısır Ekmeği Tarifi Malzeme * 180 gr un* 190 gr iri çekilmiş mısır unu* 45 gr kurutulmuş mısır taneleri * 5 gr tuz* 30 gr şeker* 300 gr süt* 30 gr eritilmiş tereyağı* 30 gr mısır özeü yağı* 2 yumurta Hazırlanışı Fırın ısısını 180 dereceye ayarlayın Unu, mısır ununu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu elekten geçirin Bir kapta sıvıyağı, sütü, yumurtayı ve tereyağını çırpma teli ile çırpın Kurutulmuş mısır tanelerini ekleyin ve beş dakika bekletin Un karışımını yumurta karışımına ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın Kabınızı hafif yağlayın ve ekmek karışımını boşaltın Üs kısmını kaşığın arkası yardımı ile düzelttikten sonra ekmeği üzeri hafif çatylayıncaya ve parmağınızla bastırdığınızda hafif geri gelen dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin
|
|
Mısır Ekmeği Tarifi |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeği Tarifi1 kg mısır unu 1 çay bardağı toz şeker Yarımçay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Yarımsu bardağı süt Yeterince ılık su 1 çorba kaşığı tuz Mısır unu, toz şeker, sıvı yağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kâseye alın Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Ters çevirip, diğer yüzü de kızarsın Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın Dilimleyerek servise sunun İstenirse içine kıyılmış dereotu konulabilir ve peynir ve reçellerle servis yapılabilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|