ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mısır Ekmeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010258)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:27 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
Mısır Ekmeği Tarifi ( Trabzon )

Malzeme
Mısır unu
Sıcak su
Tuz.

Yapılışı
Mısır unu derin bir kap içerisine koyu*larak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş ya*vaş yoğrulur. Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir. Diğer taraftan pleki ısıtılır. Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır. Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir. (Veya pilitada pişirilir.)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:27 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
Mısır Ekmeği Tarifi

MALZEMELER:
2 su bardağı mısır unu (250 gram)
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 silme tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su

HAZIRLANIŞI:
Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynadığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık olmaması, sadece kaynadığının biraz kırılması lazım.
Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir cam kalıbı da kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:27 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
Mısır Ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1 yumurta
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı kanola yağı
1 kap yağsız süt
1 kap un
1 kap mısır unu
2 buçuk çorba kaşığı kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tuz
1/4 kap keten tohumu unu

Yapılışı:
Fırını önceden 160-165 derece ısıtın. Yumurtayı, yağı, sütü çırpın. Kuru maddeleri ekleyin. İyice karıştırın. Ekmek kalıbını hafifçe yağlayın ve 25 dakika pişirin veya mısır ekmeğinin ortasına basınca tekrar kabarana kadar.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:28 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
Mısır Ekmeği Tarifi

Malzeme:
18 gram yaş maya
225 ml ılık su
60 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
300 gram mısır unu
200 gram Bizim Mutfak Un
2 çay kaşığı Tuz
200 gram ıspanak

Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra doğrayın ve yağsız olarak tavada kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içinde mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını ve unları bu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kavrulup ılınmış ıspanak ile ufalanmış lor peynirini ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarın, üzerini streç bir folyo ile kaplayıp oda ısısında yeterince kabarması için 1 saat kadar bekletin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında su dolu fırın tepsisisin üzerine oturtun. 30 dakika kadar pişirin. Fırından alın. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:28 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
Mısır Ekmeği Tarifi

Malzeme
* 180 gr. un
* 190 gr. iri çekilmiş mısır unu
* 45 gr. kurutulmuş mısır taneleri
* 5 gr. tuz
* 30 gr. şeker
* 300 gr. süt
* 30 gr. eritilmiş tereyağı
* 30 gr. mısır özeü yağı
* 2 yumurta

Hazırlanışı
Fırın ısısını 180 dereceye ayarlayın. Unu, mısır ununu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu elekten geçirin. Bir kapta sıvıyağı, sütü, yumurtayı ve tereyağını çırpma teli ile çırpın. Kurutulmuş mısır tanelerini ekleyin ve beş dakika bekletin. Un karışımını yumurta karışımına ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Kabınızı hafif yağlayın ve ekmek karışımını boşaltın. Üs kısmını kaşığın arkası yardımı ile düzelttikten sonra ekmeği üzeri hafif çatylayıncaya ve parmağınızla bastırdığınızda hafif geri gelen dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:28 AM

Mısır Ekmeği Tarifi
 
1 kg mısır unu

1 çay bardağı toz şeker

Yarımçay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarımsu bardağı süt

Yeterince ılık su

1 çorba kaşığı tuz

Mısır unu, toz şeker, sıvı yağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kâseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, diğer yüzü de kızarsın. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın.Dilimleyerek servise sunun. İstenirse içine kıyılmış dereotu konulabilir ve peynir ve reçellerle servis yapılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.