Hangel Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangel Tarifi



Hangel Tarifi ( Kars )

Malzemeleri:
1 kg un,
3 bardak su,
bir tutam tuz,
2 adet yumurta,
1 baş soğan,
200 gr Tere yağı,
1 yemek kaşığı salça,
1 kilo yoğurt,
2 diş sarımsak

Yapılışı:
1 kg Una 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek 1 kg ile bir derin kaba kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir Her bir künde yufka halinde açılıdır Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır
Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir Daha sonra tere yağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Hangel Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangel Tarifi



Hangel Tarifi

Malzeme
  • 2 Su Bardağı Un
  • 200 Gr Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • İsteğe Bağlı Tuz
  • İsteğe Bağlı Karabiber



Yapılışı:
Derin bir kabın içerisinde unu, tuzu ve alabildiği kadar suyu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım Hazırladığımız hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim Bu arada bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı yağda kıymayla birlikte kavuralım Tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika daha kavurmaya devam edelim ve ateşten alalım Dinlendirdiğimiz hamuru oklava yardımıyla olabildiğince ince açalım Açtığımız hamuru oklavaya sarıp ortasından düz bir şekilde keselim Daha sonra hamuru küçük kareler halinde kesmeye devam edelim Bir tencerede 8-10 bardak su kaynatıp içine bir yemek kaşığı tuz atalım Hazırladığımız hamurları yapışmaması için teker teker suya atalım 4-5 dakika haşlayıp süzelim Servis tabağına, sarımsakladığımız bir kase yoğurdu boşaltalım ve haşladığımız hamurları bu yoğurda ilave edip iyice karıştıralım Üzerine kıymalı sosu ekleyerek servis yapalım

Afiyet Olsun
  • Hamurunuzu açarken hamurun yapışmaması için tezgahınızı sık sık unlamayı unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.