Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırÇingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ? 1 kg kemikli parça kuzu, ? 15 adet arpacık soğanı, ? 2 adet havuç, ? 3 çorba kaşığı margarin, ? 1 adet yeşil biber, ? 1 çay kaşığı kekik, ? 5-6 adet taze patates, ? 6-7 adet mantar, ? 1 çorba kaşığı domates salçası, ? Yeterince tuz ? Karabiber ? Maydanoz Hazırlanışı: Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır Beraber karıştırılarak biraz kavrulur Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|