Tarhana Tarifi Yapımı |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Tarifi YapımıTarhana Tarifi Yapımı MALZEMELER un 3-4 kg domates 1 kg süzme yoğurt 1 adet mayalı ekmek hamuru 1 demet maydanoz 1/2 kg sivri biber(tatlı ya da acı olabilir) 2 demet taze nane tuz HAZIRLANIŞI Domates,biber,maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın Buna mayalı ekmek hamuru yoğurt, ve tuzu ilave edip kanştırın Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün Biraz kuruyunca daha da ufalayın Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun Bez bir torbaya koyup saklayın |
Tarhana Tarifi Yapımı |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Tarifi YapımıTarhana Yapımı Tarhanada genel olarak ortak kullanılan malzemeler: un domates kırmızı biber soğan yoğurt tuz Yöreye bağlı tarhaya eklenen malzemeler yeşil biber acı biber yoğurt kaymağı tohuma kaçmış dereotu (tarhana otu) nane kekik reyhan fesleğen bayat ekmek ayva rendesi irmik tarhun tohumu maydonoz yumurta pancar mısır unu Kızılcık mantar haşlanmış nohut haşlanmış fasulye kereviz |
Tarhana Tarifi Yapımı |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Tarifi Yapımı1 kilo kuru soğanyarım kilo kırmızı salçalık biberAcı kırmızı biber(miktarı keyfe göre1/2 kilo)bBirer demet dereotu nane maydanozBolca sarmısak(yarım kafa uygun)Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmışbiberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var Acı biber az suda kaynatılacakRobotta çekilecek Soğan robottan geçirilip pişirilecekSarmısak çekilip eklenecek Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek Domatesler deHepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek (Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor) Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak (Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanızYoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyorBuna böce denirSüzüp içmenin tadı bambaşka Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için) Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek 10 kilo kadar un katmanız gerekebilir Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak İki gün yeterli arasıra karıştırılacakHamur kabaracak iyice Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|