Mortan Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mortan TarifiMortan 10 Dilim tost ekmeği 10 Dilim macar salamı 1 Adet kırmızı et biberi 2 Adet tatlı yeşil biber 2 Dilim kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı tereyağı 5 Adet yeşil zeytin # Ekmek dilimlenir, kenarları salam dilimlerinin çapı kadar kesilir # Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı ince bir tabaka halinde sürülür # Üzerine salam dilimi, kaşar peyniri dilimi, kesilmiş kırmızı ve yeşil biber en son olarak da bir zeytinin yarısı konur # Üst üste bütün malzemeler konduktan sonra ekmek dilimlerinin ortasına dikey olarak kürdan saplanır # Küçük bir tepsiye ya da düz tabağa dizilerek servise sunulur Not: Profesyonel kanepe yapımında, tereyağı önce çırpılır sonra sürülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|