Mantarlı Kuzu Budu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kuzu Budu TarifiMantarlı Kuzu Budu Tarifi 1 kg'iık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 3 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 su bardağı tavuk suyu 300 gr (1+1/4 su bardağı) krema Tuz ve biber karıştırılmış unu yayvan bir tabağa koyup, kuşbaşı etleri bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz Yağı, büyük ve derin bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar pişiriniz Etleri koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurunuz Mantar, tuz, biber ve tavuk suyunu tencereye katıp iyice karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstünü kapatarak 1 saat, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz Kremayı ekleyip iyice karıştırınız Karışımı, ağır ateşte, kaynatmadan pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|