Mantarlı Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kuzu Budu Tarifi



Mantarlı Kuzu Budu Tarifi

1 kg'iık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 3 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış)

60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

500 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/2 su bardağı tavuk suyu

300 gr (1+1/4 su bardağı) krema

Tuz ve biber karıştırılmış unu yayvan bir tabağa koyup, kuşbaşı etleri bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz

Yağı, büyük ve derin bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar pişiriniz Etleri koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurunuz

Mantar, tuz, biber ve tavuk suyunu tencereye katıp iyice karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstünü kapatarak 1 saat, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz

Kremayı ekleyip iyice karıştırınız Karışımı, ağır ateşte, kaynatmadan pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.