![]() |
Mantarlı Kuzu Budu Tarifi
Mantarlı Kuzu Budu Tarifi
1 kg'iık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 3 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 su bardağı tavuk suyu 300 gr (1+1/4 su bardağı) krema Tuz ve biber karıştırılmış unu yayvan bir tabağa koyup, kuşbaşı etleri bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz. Yağı, büyük ve derin bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar pişiriniz. Etleri koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurunuz. Mantar, tuz, biber ve tavuk suyunu tencereye katıp iyice karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstünü kapatarak 1 saat, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz. Kremayı ekleyip iyice karıştırınız. Karışımı, ağır ateşte, kaynatmadan pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.