ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Kuzu Budu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003625)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:24 AM

Mantarlı Kuzu Budu Tarifi
 
Mantarlı Kuzu Budu Tarifi

1 kg'iık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 3 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış)

60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

500 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/2 su bardağı tavuk suyu

300 gr (1+1/4 su bardağı) krema

Tuz ve biber karıştırılmış unu yayvan bir tabağa koyup, kuşbaşı etleri bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz.

Yağı, büyük ve derin bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar pişiriniz. Etleri koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurunuz.

Mantar, tuz, biber ve tavuk suyunu tencereye katıp iyice karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstünü kapatarak 1 saat, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz.

Kremayı ekleyip iyice karıştırınız. Karışımı, ağır ateşte, kaynatmadan pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.