Tavuk Paçası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Paçası TarifiMalzemeler: - 2 adet yumurta, - 1 su bardağı un, - 3 diş sarmısak, - 1 limon suyu, - ½ fincan sirke, - 1 adet kemikli tavuk göğsü, - 3 yemek kaşığı margarin, - ½ su bardağı haşlanmış nohut, - Kırmızı toz biber, - 1 litre tavuk suyu, - 1 yemek kaşığı tuzot ![]() Yapılışı: Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın Kalan tereyağını kızdırın Tozbiberi ekleyin Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin Tereyağını gezdirip servis yapın![]() Afiyet olsun |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|