Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır?Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl yapılır? Tantuni Tarifi: Tantuni Malzemeler: 1 kilo et: (etler kuşbaşı olursa eğer, tavla zarı büyüklük ve şeklinde doğranması daha kolay olacaktır )1 tane kuru soğan 3 tane yeşil soğan (yeşil soğan, Mersin’de daha çok taze soğan olarak anılmaktadır) 1 yemek kaşığı margarin (yemek kaşığı, çorba kaşığı olarak düşünülmelidir) 2 tane domates 1 yemek kaşığı pul biber ya da toz biber 1 tatlı kaşığı tuz Tantuni Yapılışı: Etleri öncelikle, tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak yıkayın Yıkadıktan sonra süzdürdüğünüz etlerinizi, margarin ile birleştirerek saca koyup kavurmaya başlayın Etler önce suyunu bırakacak; sonrasında ise, bıraktığı suyu geri çekecektir Suyunu çektikten sonra kavrulmaya başlayan eti, sürekli olarak karıştırın Kavrulduğundan emin olduğunuz etlerinize toz biber ya da pul biberinizi de ekleyerek etleri ocaktan alın; başka bir kaba aktarın Aynı sac içerisinde ise, soğan, yeşil biber ve domatesleri kavurun, 5 dakika karıştırarak kavurduğunuz bu malzemelerin içerisine, az önce ocaktan aldığınız etleri yeniden ekleyin Etler ile karıştırdığınız, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, sofralarınıza götürebilirsiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|