ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001854)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:19 AM

Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır?
 
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl yapılır?

Tantuni Tarifi:
Tantuni Malzemeler:

1 kilo et: (etler kuşbaşı olursa eğer, tavla zarı büyüklük ve şeklinde doğranması daha kolay olacaktır.)
1 tane kuru soğan
3 tane yeşil soğan (yeşil soğan, Mersin’de daha çok taze soğan olarak anılmaktadır)
1 yemek kaşığı margarin (yemek kaşığı, çorba kaşığı olarak düşünülmelidir)
2 tane domates
1 yemek kaşığı pul biber ya da toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Tantuni Yapılışı:

Etleri öncelikle, tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak yıkayın. Yıkadıktan sonra süzdürdüğünüz etlerinizi, margarin ile birleştirerek saca koyup kavurmaya başlayın. Etler önce suyunu bırakacak; sonrasında ise, bıraktığı suyu geri çekecektir. Suyunu çektikten sonra kavrulmaya başlayan eti, sürekli olarak karıştırın. Kavrulduğundan emin olduğunuz etlerinize toz biber ya da pul biberinizi de ekleyerek etleri ocaktan alın; başka bir kaba aktarın. Aynı sac içerisinde ise, soğan, yeşil biber ve domatesleri kavurun, 5 dakika karıştırarak kavurduğunuz bu malzemelerin içerisine, az önce ocaktan aldığınız etleri yeniden ekleyin. Etler ile karıştırdığınız, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, sofralarınıza götürebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.