![]() |
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır?
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl yapılır?
Tantuni Tarifi: Tantuni Malzemeler: 1 kilo et: (etler kuşbaşı olursa eğer, tavla zarı büyüklük ve şeklinde doğranması daha kolay olacaktır.) 1 tane kuru soğan 3 tane yeşil soğan (yeşil soğan, Mersin’de daha çok taze soğan olarak anılmaktadır) 1 yemek kaşığı margarin (yemek kaşığı, çorba kaşığı olarak düşünülmelidir) 2 tane domates 1 yemek kaşığı pul biber ya da toz biber 1 tatlı kaşığı tuz Tantuni Yapılışı: Etleri öncelikle, tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak yıkayın. Yıkadıktan sonra süzdürdüğünüz etlerinizi, margarin ile birleştirerek saca koyup kavurmaya başlayın. Etler önce suyunu bırakacak; sonrasında ise, bıraktığı suyu geri çekecektir. Suyunu çektikten sonra kavrulmaya başlayan eti, sürekli olarak karıştırın. Kavrulduğundan emin olduğunuz etlerinize toz biber ya da pul biberinizi de ekleyerek etleri ocaktan alın; başka bir kaba aktarın. Aynı sac içerisinde ise, soğan, yeşil biber ve domatesleri kavurun, 5 dakika karıştırarak kavurduğunuz bu malzemelerin içerisine, az önce ocaktan aldığınız etleri yeniden ekleyin. Etler ile karıştırdığınız, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, sofralarınıza götürebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.